Perbandingan kothak nedha awan plastik sing digawe saka bahan mentah sing beda

wadhah panganan PP Wadah panganan PS EPS wadah panganan
Bahan utama Polipropilena (PP) Polietilena (PS) Polypropylene busa
(Polypropylene karo agen blowing)
Kinerja termal Resistance panas dhuwur, bisa microwave kanggo panas PP, nggunakake suhu: -30 ℃ -140 ℃ Tahan panas kurang, suhu operasi PS -30 ℃ -90 ℃ Low heat resistance EPS suhu operasi ≤85 ℃
Sifat fisik Kekuwatan dhuwur, kekerasan dhuwur lan elastisitas dhuwur Kekuwatan impact kurang, pecah lan pecah Kaku kurang, impermeability kurang
Stabilitas kimia Stabilitas kimia dhuwur (kajaba asam nitrat pekat lan asam sulfat pekat), efek antiseptik dhuwur Ora bisa ngemot asam kuat lan bahan basa sing kuwat Stabilitas kimia kurang, reaksi kimia karo asam kuwat, basa kuwat, rasa lan zat liyane
Dampak lingkungan Dekomposisi bisa digawe cepet kanthi nambahake bahan sing bisa rusak, gampang didaur ulang Hard kanggo degrade Hard kanggo degrade

Wadah panganan gelombang mikro PP tahan suhu dhuwur 130 ° C. Iki minangka siji-sijine kothak plastik sing bisa dilebokake ing oven gelombang mikro lan bisa digunakake maneh sawise ngresiki kanthi ati-ati. Penting kanggo Wigati sing sawetara kothak nedha awan gelombang mikro, awak kothak digawe saka No.. 05 PP, nanging tutup digawe saka No.. 06 PS (polystyrene), PS wis transparan apik, nanging ora tahan kanggo suhu dhuwur, Kanggo aman, copot tutup wadhah sadurunge dilebokake ing gelombang mikro.

yhgf (1)yhgf (2)

PS minangka bahan sing digunakake kanggo nggawe mangkok mie instan lan kothak panganan cepet berbusa. Iki tahan panas lan tahan kadhemen, nanging ora bisa diselehake ing oven gelombang mikro kanggo nyegah pelepasan bahan kimia amarga suhu sing berlebihan. Lan ora bisa digunakake kanggo ngemot asam kuwat (kayata jus jeruk), zat alkalin kuwat, amarga bakal decompose polystyrene kang ora apik kanggo awak manungsa. Mulane, sampeyan kudu nyoba supaya ora nggunakake kothak panganan cepet kanggo ngemas panganan panas.

Wadah panganan EPS digawe saka Polypropylene kanthi agen blowing, lan ora populer maneh amarga BPA, sing mbebayani kanggo kesehatan manungsa. Sauntara iku wis kinerja banget miskin ing stabilitas fisik termal lan kimia, angel kanggo degrade, pengaruh ala kanggo lingkungan.


Wektu kirim: Jul-21-2021